“Жарт не по сезону”: данські політики зреагували на ідею Трампа купити Гренландію

 

Данські політики відреагували на ідею купівлі президентом США Дональдом Трампом Гренландії.

Зокрема колишній прем’єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен назвав це невдалим жартом.

“Це, певно, першоквітневий жарт… але він геть не по сезону!”, — написав політик у п’ятницю, 16 серпня, на сторінці у Twitter.

Як зазначає видання New Straits Times Online, речник Данської народної партії Гренландії Серен Есперсен висловився про ймовірні наміри американського президента більш жорстко.

“Якщо він (Трамп, – “Н”) справді замислюється над цим, то це явний доказ того, що він з’їхав з глузду… Думка про продаж Данією 50 тисяч громадян Сполученим Штатам є абсолютним божевіллям”, – сказав він.

“Я впевнений, що більшість у Гренландії вважає, що краще мати відносини з Данією, ніж із США у довгостроковій перспективі”, – заявила член парламенту країни від Гренландії Ая Хемніц Ларсен.

Як інформувала “Новинарня“, президент США Дональд Трамп висловив ідею викупити у Данії острів Гренландія і вже обговорював таку можливість зі своїми радниками та адвокатами.

Як відомо, Гренландія — найбільший у світі острів, розташований між Північним Льодовитим і Атлантичним океанами.

Читайте також:
Гренландія проводить вибори з прицілом на проголошення незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна