Зі склепінь Нотр-Дама через спеку почало падати каміння

 

Через спеку були зафіксовані нові падіння каменів зі зведення Собору Паризької Богоматері в Парижі.

Про це повідомляє RFI.

“Французьке міністерство культури повідомило виданню Médiapart, що під час періодів особливо високих температур з кам’яних склепінь собору Паризької Богоматері падало каміння, і що роботи зі зміцнення будівлі були терміновими заходами, які проводили під загрозою його обвалення”, — йдеться в повідомленні.

Французьке відомство відповіло на статтю, опубліковану виданням, де йшлося про недостатнє дотримання норм охорони праці при реставрації собору. Під час пожежі розплавилися і потім осіли у вигляді пилу на поверхні сотні тонн свинцю, з якого були зроблені шпиль і покрівля собору.

Міністерство підкреслило необхідність терміново відновити реставраційні роботи. Вони були тимчасово зупинені 13 серпня, щоби дозволити провести операцію з очищення будівельного майданчика від свинцевого пилу.

Роботи з укріплення будівлі повинні поновитися після 23 серпня і триватимуть принаймні до початку 2020 року. Після їх закінчення реставратори зможуть почати відновлювати собор.

Як інформувала “Новинарня“, увечері 15 квітня Собор Паризької Богоматері, більш відомий як Нотр-Дам де Парі, загорівся.
Вогонь спалахнув на горищі найбільш відвідуваної пам’ятки Парижа. Полум’я знищило всі дерев’яні конструкції, що підтримували дах. Шпиль будівлі впав.
Причина пожежі може бути пов’язана з ремонтними роботами в будівлі – імовірно, загорілося риштування.
Собор Паризької Богоматері був побудований у XII-XIV століттях. Це одна з найпопулярніших пам’яток у світі.

Читайте також:
Пожежа в Нотр-Дамі: екологи подали в суд через загрозу отруєння свинцем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна