Бойовики обстріляли Новолуганське і Зайцеве з забороненої зброї, – СЦКК

 

Збройні формування Російської Федерації на Донбасі 14 серпня обстріляли населені пункти Новолуганське та Зайцеве із забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Про це повідомляє у четвер, 15 серпня, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

“Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що, незважаючи на Мінські домовленості та режим припинення вогню, збройні формування Російської Федерації підступно 14 серпня, в період з 18:56 год. до 19:40 год. здійснили обстріл населеного пункту Новолуганське, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю, а саме міномети 120-го калібру. Загалом противник випустив 9 мін. Встановлено, що вогонь окупанти вели з окупованого Байрака”, — йдеться у повідомленні.

Також за даними української сторони СЦКК, 14 серпня, близько 19-ї години, російсько-окупаційні війська обстріляли населений пункт Зайцеве з напрямку Гольмівського, застосувавши сім мін 120-го та дві міни 82-го калібру, автоматичного гранатомета, що також є грубим порушенням оголошеного перемир’я та Мінських домовленостей.

Як повідомляла “Новинарня“, спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати перебування в зоні розведення сил біля Станиці Луганської бойовиків із нарукавними пов’язками з написами “СЦКК”.

Читайте також:
Окупанти 13 разів порушили “режим тиші”, один воїн ЗСУ загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна