Радник Трампа звинуватив РФ у крадіжці гіперзвукових технологій

 

Радник американського президента з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що російська сторона вкрала багато технологій у США, зокрема і для створення гіперзвукової зброї.

Про це він сказав в інтерв’ю “Голосу Америки”.

Коли його попросили прокоментувати інцидент на військовому полігоні під Северодвінську, радник Дональда Трампа заявив, що російська сторона витрачає достатньо коштів на оборону, створюючи арсенал за технологіями, багато в чому украденими у США.

“Щось тут явно пішло не так, але це демонструє, що, хоча по економіці Росія порівнювана з Нідерландами, вона все ще витрачає достатньо на оборону, щоби не тільки модернізувати свій ядерний арсенал, але і створити нові види засобів доставки, ракети гіперзвуковим блоком, гіперзвукові ракети, багато в чому вкрадені з американських технологій”, — сказав Болтон.

Ці можливості Росії і ймовірність того, що інші країни теж отримають такі технології, залишаються проблемою для США і їхніх союзників, зазначив він.

Як писала “Новинарня“, 8 серпня Міноборони РФ повідомило, що в Архангельській області під час вибуху на військовому полігоні постраждали шестеро людей, двоє загинули.

10 серпня у держкорпорації “Росатом” заявили, що внаслідок вибуху на військовому полігоні в Архангельській області загинуло 5 співробітників, ще троє постраждали.

Джерела в адміністрації США заявили, що що вибух під Северодвінськом пов’язаний з російською програмою розробки гіперзвукових ракет.

Читайте також:
Невдале випробування ракети в РФ: Трамп потролив Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна