У Криму окупанти розмістили ескадрилью розвідувальних безпілотників

 

Ескадрилью безпілотників “Форпост” для розвідки і цілевказівки окупанти розмістили на Чорноморському флоті в Криму.

Про це у середу, 14 серпня, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на російські ЗМІ.

“Окрема ескадрилья далеких безпілотників “Форпост” увійшла до складу 318-го змішаного авіаційного полку ЧФ навесні нинішнього року”, — повідомило видання з посиланням на головний штаб Військово-морського флоту (ВМФ) РФ.

За даними газети, розміщені поблизу Севастополя безпілотники зможуть вести розвідку й давати цілевказівки ракетним системам кораблів, береговим комплексам “Бастіон” та артилерії.

“Ефективність нового підрозділу було перевірено під час недавніх флотських навчань. Досвід застосування дронів визнали успішним. Надалі на озброєння ЧФ надійде модернізована версія безпілотника “Форпост-М”, — сказали “Известиям” у штабі ВМФ.

Тактичний безпілотник “Форпост” — це ліцензійна копія ізраїльського Searcher MkII, який збирають на Уральському заводі цивільної авіації (УЗЦА) з 2010 року. До 2018 року у російської армії було близько 30 комплексів “Форпост”, зібраних з імпортних комплектувальних. Планувалося, що з 2019 року Міноборони Росії почне отримувати повністю локалізовані машини, до того ж модернізовані з урахуванням бойового досвіду в Сирії – “Форпост-М”.

Розвідувальний безпілотний комплекс “Форпост” включає в себе три літаки і наземну станцію управління. Маса одного літака становить 500 кг, корисне навантаження — 100 кг, запас палива — 99 кг. Безпілотник може розганятися до 200 км/год, здатний здійснювати розвідку з висоти 5 км протягом 16 годин на відстані до 400 км.

Як повідомляла “Новинарня“, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з відвіданням президентом Росії Володимиром Путіним окупованого Криму.

Читайте також:
Претензії Росії щодо поставки води до окупованого Криму – безпідставні, – постпред Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна