Невдале випробування ракети в РФ: Трамп потролив Путіна

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що провал випробування російської ракети дозволив американським фахівцям отримати чимало нової інформації.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок увечері, 12 серпня, написав Трамп у своєму Twitter.

«Сполучені Штати дізнаються більше в результаті вибуху ракети в Росії. У нас є подібна, але досконаліша технологія. Вибух російської Skyfall змусив людей турбуватися з приводу чистоти повітря не тільки поруч із полігоном, а й далеко від нього. Недобре!», – написав американський президент.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1161026203345723393

Skyfall – так НАТО класифікує російську експериментальну крилату ракету «Буревісник», яка, за деякими даними, має ядерний двигун і здатна нести ядерний заряд.

Репліка президента Трампа стала першою реакцією американської офіційної особи на вибух, що стався 8 серпня на військовому полігоні в Архангельській області. Згідно з даними преси, американські експерти не мають підтверджень того, що Росії вдалося створити придатний для запусків ракетний ядерний двигун. Наявні повідомлення вказують на невдалі випробування.

США відмовилися від створення подібної зброї в 60-х роках минулого століття, вважаючи цю ідею нездійсненною з різних причин. Про нові американські розробки в цій сфері публічних повідомлень не було.

Як інформувала “Новинарня“, п’ятеро працівників російської державної корпорації “Росатом” загинули і ще троє отримали поранення внаслідок вибуху реактивної рухової установки на військовому полігоні в Архангельській області.

12 серпня у Сарові Нижегородської області поховали п’ятьох співробітників державної корпорації «Росатом», які загинули під час випробувань. Напередодні, 10 серпня російська державна корпорація «Росатом» вперше офіційно визнала, що вибух в Архангельській області 8 серпня стався на установці з джерелом радіації.

Читайте також:
“Він домовиться з Путіним”: Трамп запросив Зеленського до Білого дому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна