Військовий літак РФ порушив повітряний простір Литви

 

Російський військовий пасажирський літак Ту-134 минулого тижня, пролітаючи над Балтійським морем, через погані погодні умови залетів у повітряний простір Литви.

Про це у понеділок, 12 серпня, повідомили в Міноборони Литви, передає Delfi.

Літак 6 серпня зустріли і супроводжували винищувачі повітряної поліції НАТО.

Літак летів з включеним радіолокаційним передавачем, мав план польоту і підтримував радіозв’язок з Регіональним центром управління повітряним рухом.

“Порушення повітряного простору сталося через погану погоду, і пілот літака попередив про це”, — сказала прессекретар Міноборони Аста Галдикайте.

Загалом винищувачі НАТО минулого тижня для супроводу російських військових літаків, що пролітали над міжнародним простором над Балтійським морем, злітали дев’ять разів.

Насамеред, це були винищувачі. Деякі з них не підтримували радіозв’язку, не представили план польоту, або летіли з відключеним радіолокаційним передавачем.

Місія повітряної поліції НАТО в країнах Балтії проводиться з Литви та Естонії.

Як повідомляла “Новинарня“, винищувачі НАТО виявили біля кордонів Латвії два бомбардувальники РФ.

Читайте також:
Бойові літаки РФ залетіли на територію Фінляндії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна