На Міжнародній олімпіаді з інформатики українські школярі здобули 4 медалі

 

Збірна українських школярів на 31-й Міжнародній олімпіаді з інформатики (International Olympiad in Informatics, IOI) в Баку увійшла до першої десятки країн загального медального заліку.

Як передає “Новинарня“, про це свідчить сайт турніру, який проходив 4-11 серпня в Баку.

Українська команда, що складалася з учнів ліцею “Політ” (Кременчук), здобула чотири нагороди – одну золоту, дві срібні та одну бронзову.
Таким чином, українська збірна розділила 10-12-те місця з командами Болгарії й Індонезії.

У різних дисциплінах нагороди здобували: “золото” – Назарій Деньга (в нього 14-те місце в загальному заліку), “срібло” – Софія Мельник (40) та Андрій Куц (59), “бронзу” – Максим Зуб (134).

Назарій і Андрій – 11-класники, Софія та Максим – із 10-го класу.

IOI-2019 в Баку зібрала 327 програмістів-школярів із 87 країн.

Протягом двох днів змагання учасники щодня вирішували три алгоритмічні завдання за п’ять годин. Заборонялося використовувати навчальну літературу та спілкуватися між собою.
Зазвичай, завдання вирішуються за допомогою написання відповідних програм на C, C ++ і Pascal.

Перемогли в загальному заліку росіяни – 4 золоті медалі, без срібних і бронзових. У Китаю і США – по 3 золоті й 1 срібній нагороді.

Підготовкою української команди займається 50-річний Валентин Мельник, заслужений вчитель України з ліцею “Політ”. Завдяки йому Кременчук став “столицею” українського спортивного програмування серед шкіл.

Читайте також:
Українські школярі здобули 5 нагород на міжнародному науковому конкурсі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна