США прокоментували заяву Зеленського про розширення нормандського формату

 

Заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент заявив, що для розширення нормандського формату необхідна згода всіх учасників переговорів

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив у четвер, 8 серпня, в коментарі для української служби “Голосу Америки”.

“Україна має всі права шукати партнерів для вирішення одного з найбільших конфліктів сучасної Європи. Відносно Нормандського формату з чотирьох країн – США висловили бажання брати участь у вирішенні конфлікту на Донбасі. Зараз ці зусилля очолює призначений для проведення переговорів спеціальний представник Курт Волкер. Потрібна домовленість всіх сторін для створення будь-якого нового формату”, – заявив Кент.

Він зазначив також, що Росія повинна взяти на себе відповідальність за дотримання перемир’я на лінії розмежування.

Як інформувала “Новинарня“, 8 липня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести прямі переговори в Мінську за участю президента США Дональда Трампа, прем’єра Великої Британії, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

Читайте також:
“Без Америки буде складно”. Кремль та Лукашенко відповіли на заяву Зеленського про зустріч у Мінську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна