СБУ затримала бойовика “ДНР”, що хотів оформити паспорт України

 

Мешканець Краматорська, який у 2015 році долучився до бойовиків “ДНР”, зараз прибув на підконтрольну Україні територію Донбасу для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів. Його затримали працівники СБ України.

Про це у середу, 7 серпня, повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил затримали у Донецькій області учасника проросійських незаконних збройних формувань.

Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році мешканець Краматорська вступив до лав незаконної організації “ДНР”. Зловмисник “служив” автоматником у складі 5-ї ОМБР “ДНР”, бандформуванні “Пятнашка” і так званому козачому 11-му батальйоні “ЛНР”.

Також бойовик збирав інформацію про чисельність, дислокацію та маршрути пересування українських військових.

Правоохоронці затримали зловмисника під час його перебування у родичів на підконтрольній українській владі території, куди він прибув для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Чехії найманцеві РФ загрожує до 20 років в’язниці за участь у війні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна