Ватажок “ЛНР” Пасічник запросив Зеленського на переговори в Луганськ

 

Ватажок так званої “Луганській народної республіки” Леонід Пасічник запросив президента України Володимира Зеленського в Луганськ на прямі переговори про способи досягнення миру на Донбасі.

Про це  у середу, 7 серпня, повідомляють підконтрольні бойовикам видання, пише “Слово і Діло”.

Голова “ЛНР” сказав, що на сьогодні основне завдання сторін — “припинити стрілянину, розвести важке озброєння і сідати за стіл переговорів”.

“Вкрай неприпустимо, щоб… мирні розсудливі, розумні люди гинули незрозуміло за що, незрозуміло навіщо і в ім’я чого”, — вважає Пасічник.

“Це потрібно зупинити і досягти цього можна лише під час прямих переговорів. Тому ласкаво просимо, нехай приїжджає, і безпеку його ми, звичайно ж, забезпечимо”, — заявив він.

Прямі переговори, за словами Пасічника, повинні стати “першим кроком до встановлення миру на Донбасі”.

“Це наше основне завдання, це наша основна вимога, щоб Володимир Зеленський і в його особі вся влада України нарешті почули голос Донбасу, повернулися до нас обличчям і сіли за стіл переговорів, прямих переговорів із представниками Донбасу — “ЛНР” і “ДНР”, — заявив він.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 серпня російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя. Внаслідок обстрілів четверо українських військових загинули.

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць “нормандського формату” зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Читайте також:
Макрон пообіцяв Зеленському посприяти його зустрічі з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна