“Лазерні системи, пліч-о-пліч зі США”: чого навчатимуться українські армійці в Баварії. ФОТО

 

Українські армійці – тактична група 93-ї бригади ЗСУ “Холодний Яр” та військовослужбовці 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго – приїхали в Німеччину на міжнародні навчання “Combined Resolve ХІІ“.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 7 серпня, інформує пресцентр 93 омбр.

«У навчаннях наша рота увійде у склад батальйону США. Як один із його штатних підрозділів. Для навчань буде використана комплексна лазерна система «Miles». Датчики розміщуються на каску, бронежилет, ноги, автомат. Під час стрільби холостими патронами, когось із бійців можуть умовно уразити. Тоді система позначить його як «убитого», «пораненого» або «такого, що втратив зброю» – розповів деталі заступник командира бригади з навчальних питань полковник Руслан Шевчук.

Військові навчання відбуватимуться в навчальних центрах Хохенфельс та Графенвохер у Баварії. Метою навчань є підвищення оперативної сумісності військ під час об’єднаних операцій на суходолі.

На опублікованих пресцентром світлинах видно, що українські військові приїхали в Німеччині в гарному настрої, з синьо-жовтим прапором та знаменом бригади, прихопили з собою гітару, серед учасників є й жінки. Напередодні навчань українських армійців благословив капелан.

«Діємо по-бойовому. Більше ініціативи, особливо від сержантів, офіцерів. Думайте, включайте мозок, чиніть так, як чинили б у бою, як підказує вам досвід. Не треба дуже тягнути на себе ковдру і вказувати інструкторам, як правильно воювати. У нас є досвід, але він особливий. Ми вміємо воювати у позиційній війні, утримуємо позиції, але у нас небагато досвіду маневрених дій. Це показав 2014 рік. Ми спробували, але тоді російські війська призупинили наші просування. Тому прошу не критично, а нормально, по-людськи, оцінювати нову інформацію”, – сказав комбриг Дмитро Брижинський у напутньому слові до підлеглих.

Як інформувала “Новинарня“, цьогоріч у навчаннях візьмуть участь близько 5000 військовослужбовців з 21 країни світу. Зазвичай під час навчань «Combined Resolve» відпрацьовують дії в умовах, коли противник вийшов на театр військових дій Європи – зайняв глибокоешеловану оборону, переходить у наступ з усіма відповідними елементами. Завершення навчань заплановано на 27 серпня.

Читайте також:
2500 миль в морі, по 300 год у повітрі та під водою. В Україні завершилися навчання Sea Breeze. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна