У США затримали росіянина, який переправляв до РФ деталі до снайперських гвинтівок

 

Громадянин Росії Володимир Кузнецов затриманий у США за підозрою в спробі вивезти з країни деталі для зборки стрілецької зброї й аксесуари до неї.

Про це повідомляють генеральне консульство Росії в Нью-Йорку і прокуратура штату, передає “Радіо Свобода”.

За даними російських дипломатів, затримання відбулося 6 серпня в місті Дінґсман Феррі, штат Пенсільванія.

У заяві прокуратури йдеться, що Кузнецову закидають порушення американських законів, пов’язаних із національною безпекою. Компоненти, вивезення яких він намагався організувати, заборонені до експорту без дозволу Держдепартаменту США і Міністерства торгівлі.

За версією звинувачення, росіянин купував вироблені в США деталі для збору зброї через інтернет, після чого відправляв їх в Росію поштою. При цьому він навмисно приводив помилкові описи вмісту своїх посилок, а також ховав компоненти серед інших речей – наприклад, кросівок і джинсів.

Серед деталей, які Володимир Кузнецов намагався нелегально відправити в Росію, були, зокрема, деталі від снайперських гвинтівок, йдеться в прес-релізі прокуратури Нью-Йорка. Там же згадані якісь «інші особи», які, ймовірно, були спільниками підозрюваного.

У російському генконсульстві заявили, що влада США не направляла офіційного повідомлення про затримання громадянина Росії, повідомляє російське видання «Інтерфакс».

Як інформувала “Новинарня“, Фінляндія посилить правила видачі шенгенської візи для росіян.

Читайте також:
СБУ викрила в Нацгвардії офіцера-росіянина, який цупив дані в штабі АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна