У російському МНС розказали, від чого горить Сибір

 

У міністерстві надзвичайних ситуацій Росії заявили, що основною причиною лісових пожеж в Сибіру є необережне поводження з вогнем.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 5 серпня, інформують у пресслужбі російського МНС.

«Проведена авіарозвідка показала, що більша частина вогнищ природних пожеж розташована поблизу доріг, що дає підставу припустити основною причиною виникнення природних пожеж необережне поводження людини з вогнем», — йдеться у повідомленні.

За даними МНС, площа активного горіння становить на даний момент близько 57 тисяч гектарів. Загалом пожежу ліквідують більше чотирьох тисяч чоловік і 400 одиниць техніки.

«Необхідно продовжувати роз’яснювальну роботу органів виконавчої влади з населенням, в тому числі із залученням волонтерів та добровольців», — підсумував міністр надзвичайних справ РФ Євген Зінич.

Як інформувала “Новинарня“, дим від пожежі сягнув Монголії, а влада Росії запровадила режим надзвичайного стану в Красноярському краї й Іркутській області, а також частково в Бурятії через лісові пожежі, що охопили понад 3 млн га тайги. Рятувальники зафіксували близько 500 осередків загорянь.

У NASA, з посиланням на дані супутників, сказали, що дим від лісових пожеж у Сибіру, які охопили вже 3 мільйони гектарів, дістався Аляски й деяких районів західного узбережжя Канади.

Разом з тим, 5 серпня стало відомо, що площа лісових пожеж в Сибіру і на Далекому Сході скоротилася, зараз вона становить 2,4 млн га.

Читайте також:
У Красноярському краї вибухають склади боєприпасів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна