На Донеччині сотня гірників йде 16 кілометрів до “Селидіввугілля” вимагати зарплату

 

На Донеччині близько сотні працівників шахти “Курахівська” ДП “Селидіввугілля” йдуть з міста Гірник до будівлі об’єднання “Селидіввугілля” (близько 16 км).

Про це  у понеділок, 5 серпня, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“Сьогодні близько ста працівників шахти “Курахівська” ДП “Селидіввугілля” йдуть пішою ходою з міста Гірник до будівлі об’єднання “Селидіввугілля”, яке знаходиться у місті Селидове. Вимоги гірників залишаються незмінними – погасити заборгованість із заробітної плати”, — наголосив Волинець.

Заборгованість із заробітної плати шахтарям в Україні складає понад 1 млрд грн, блокується робота декількох шахт, гірники налаштовані на протестні акції.

Нагадаємо, у зв’язку з критичною ситуацією, що склалася у вугільній галузі, 23 липня у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості відбулася нарада за участю керівників державних вугільних підприємств та представників профспілок, на якій прийняли звернення до президента України, прем’єрміністра та Верховної Ради щодо ситуації у вугільній галузі, але відповіді не отримано й досі.

На нараді також вирішили, що у разі невиконання вимог, “святкування” Дня шахтаря відбудеться під стінами профільного міністерства та офісів президента і Кабінету міністрів із касками у руках.

2 серпня на Донеччині гірники шахт “1/3 Новогродівська” та “Курахівська” ДП “Селидіввугілля” відмовилися спускатися у шахту, вимагаючи виплати заробітної плати.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці червня 9200 гірників з Львівщини та Волині отримали зарплату за квітень.

Читайте також:
На Дніпропетровщині добу палає шахта, є постраждалі гірники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна