У Сумах СБУ викрила інтернет-агітатора, яким керували спецслужби РФ

 

Співробітники Служби безпеки України викрили у Сумах агітатора, який поширював у заборонених соцмережах антиукраїнські матеріали.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 2 серпня, інформує пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру розміщував на персональній сторінці однієї із заборонених соціальних мереж інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону“, – йдеться у повідомленні української спецслужби.

Зловмисник популяризував терористичні організації «ЛДНР». За оперативною інформацією, антиукраїнські публікації зловмисник одержував, зокрема, під час особистого електронного листування в соціальній мережі з фейковими акаунтами, створеними представниками спецслужб РФ.

Фігурант провадження також брав інформацію з пропагандистських ресурсів країни-агресора та незаконних збройних формувань.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Як інформувала “Новинарня“, у Маріуполі СБУ викрила антиукраїнську агітаторку, яка керувалася з “ДНР”.

Читайте також:
СБУ викрила експрацівника МВС, що шпигував на користь спецслужб Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна