НАЗК передало до суду 44 протоколи на регіональних чиновників

 

НАЗК ухвалило рішення про направлення до суду 44 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з конфліктом інтересів.

Про це у четвер, 1 серпня, повідомляє пресслужба НАЗК.

“Так, складено 34 протоколи стосовно Ботіївського сільського голови Миколи Чубуклієва, який не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів під час підписання та прийняття розпоряджень Ботіївської сільської ради стосовно преміювання своєї близької особи (невістки), чим порушив вимоги пунктів 2 і 3 частини першої статті 28 Закону України “Про запобігання корупції”, — йдеться у повідомленні.

Також склали 4 протоколи щодо першого заступника начальника Головного управління Держпраці у Луганській області Ігоря Удовенка. Він не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з виданням наказів про преміювання своєї дружини, та вчинив дії в умовах такого конфлікту інтересів.

Крім того, складено чотири протоколи стосовно головного державного ревізора – інспектора відділу податків і зборів з юридичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Лесі Лабунської. Чиновниця не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з проведенням камеральної перевірки ПП “Агроспілка Малолисовецька”. Там головним бухгалтером є її матір.

Ще два протоколи склали щодо начальника відділу освіти, молоді та спорту Коблівської сільської ради Березанського району Миколаївської області Оксани Олефіренко, яка видала наказ про прийняття на роботу своєї рідної сестри. Чиновниця не вжила заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів та не повідомила безпосереднього керівника про реальний конфлікт інтересів, який виник у зв’язку з видачею цього наказу, чим порушила вимоги, встановлені пунктами 1, 2 частини першої статті 28 Закону України “Про запобігання корупції”.

Спеціалісти НАЗК нагадали про те, що відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 КУпАП, а за вчинення дій чи ухвалення рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті.

Водночас в агентстві наголосили, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання людини винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Читайте також:
НАЗК розпочало повну перевірку 500 декларацій ТОП-посадовців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна