Мера Запоріжжя викликали на допит в СБУ

 

Міського голову Запоріжжя Володимира Буряка викликають на допит у Службу безпеки України як свідка у справі про державну зраду і підкуп виборців.

Інформацію про це підтвердили у пресслужбі управління СБУ в Запорізькій області, передає “Радіо Свобода”.

У відомстві додали, що на допити як свідків у цій справі викликали низку місцевих політиків.

«Викликаємо Буряка як свідка. Є справа, яку зараз відпрацьовує слідчий. Викликають не лише Буряка, викликають низку осіб, які можуть пояснити якісь обставини справи», – повідомив пресофіцер відомства у Запоріжжі Сергій Левченко.

Імена всіх осіб, яких запрошують в СБУ на допит, наразі не розголошують.

Тим часом, кандидат у народні депутати від «Батьківщини» у 75-му окрузі Запоріжжя Віталій Рябцев, що раніше повідомляв про подання ним заяви в СБУ щодо дестабілізуючих дій політичних сил «Опозиційний блок» і «Опозиційна платформа – За життя» в регіоні, заявив у соцмережах, що разом із мером Запоріжжя на допит викликали, зокрема, заступника міського голови Анатолія Пустоварова, депутата Запорізької облради Віктора Буська, директора комбінату «Запоріжсталь» Ростислава Шурму.

Володимир Буряк виклик на допит наразі не коментував. У пресслужбі мерії журналістам заявили, що повістку із викликом на допит міському голові ще не вручали.

Як інформувала “Новинарня“, зареєстрували кримінальні провадженняслідчими органів безпеки за зверненнями кандидатів в народні депутати України щодо незаконного впливу на перебіг виборчого процесу в Запорізькій області  за ст. 111 (державна зрада) та ст. 160 (підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

За попередньою інформацією, учасники групи здійснювали, зокрема в інтересах РФпротиправну діяльність в регіоні на користь підконтрольних кандидатів. Вказані представники організовували підкуп виборців, підвози осіб похилого віку на агітаційні зібрання під виглядом розважальних заходів.

Читайте також:
СБУ викрила експрацівника МВС, що шпигував на користь спецслужб Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна