Майже 20 тисяч українців отримали дозвіл на проживання у Польщі за пів року

 

У першому півріччі дозвіл на проживання у Польщі отримали близько 27 тисяч іноземців, переважна більшість яких є громадянами України.

Про це інформують в Управління з питань іноземців Польщі (UDSC).

“Найбільше зросла група громадян України, Білорусі і Грузії”, — повідомили спеціалісти управління у вівторок, 30 липня.

Документи отримали 19,4 тис. українців. Таким чином, загалом дозвіл на проживання в Польщі наразі мають 199 тисяч громадян України.

За даними відомства, відповідні дозволи в першому півріччі отримали також 3 тисячі білорусів, 1,3 тисячі грузинів, 800 індусів, 500 громадян Непалу та інших.

На сьогодні актуальні документи на перебування у Польщі мають 400 тисяч іноземців, з яких половина – українці.

Найбільше іноземців отримують дозвіл на проживання у Мазовецькому воєводстві з адміністративним центром у Варшаві (26%), Нижньосілезькому (Вроцлав) – 11%, Великопольському (Познань) – 10%, а також Малопольському (Краків) та Сілезькому (Катовіце) воєводствах – по 9%.

Документи на тимчасове проживання в Польщі іноземці отримують терміном на 2-3 роки, а на постійне — на п’ять чи десять років.

Як повідомляла “Новинарня“, поляки зібрали 600 тисяч злотих родині українського заробітчанина, якого знайшли мертвим в лісі.

Читайте також:
Польські прикордонники затримали українця із 25 фальшивими паспортами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна