Зеленського просять звільнити директора ДБР Трубу та голову ОАСК Вовка

 

На сайті президента України з’явилася петиція з проханням звільнити директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу та голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Як повідомляє “Новинарня“, текст петиції опублікували у вівторок, 30 липня.

Авторка петиції – Ганна Грушевська.

“Просимо Вас звільнити директора Державного бюро розслідувань Романа Михайловича Трубу та голову Окружного адміністративного суду м. Києва Павла В’ячеславовича Вовка. Докладіть всіх можливих зусилль для того, щоб справедливість тріумфувала!”, – йдеться в тексті петиції.

У документі наголошується, що звільнення очільників ДБР та суду не є компетенцією президента, втім, авторка петиції розраховує на суспільний резонанс.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 липня представники НАБУ та управління спецрозслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва і в Суворовському районному суді Одеси. Слідчі дії стосуються справи про організацію винесення завідомо неправосудних судових рішень і втручання у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що прокуратура підготувала проекти повідомлень про підозру керівникам і низці суддів Окружного адміністративного суду Києва. Генпрокурор їх наразі не підписав.

В Окружному адмінсуді назвали “тиском” дії правоохоронців.

Водночас НАБУ оприлюднило записи розмов суддів, що свідчать про їхню протиправну діяльність.

Генпрокурор Юрій Луценко в коментарі ЗМІ заявив, що перебуває  у відпустці і прийматиме рішення щодо підозр суддям ОАСК лише в середу, 31 липня.

Читайте також:
Окружний адмінсуд Києва як “комерційна структура”: підозри після обшуків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна