Третина переселенців не хочуть повертатися на Донбас після війни, – дослідження

 

Третина вимушених переселенців (34%) не готові повертатися на своє місце проживання до переміщення після завершення воєнних дій на Сході України.

Про це у вівторок, 30 липня, повідомляється в результатах дослідження Національної системи моніторингу “Ситуація з внутрішньо переміщеними особами”, передає “Укрінформ”.

“Частка ВПО, які повідомили про свій намір повернутися після завершення конфлікту в місце свого проживання до переміщення, становила 23%, що є меншим, ніж у попередньому раунді. З іншого боку, 34% ВПО висловили намір не повертатися навіть після завершення конфлікту”, — йдеться в результатах дослідження.

Так, порівняно з попереднім раундом дослідження від грудня 2018 року, кількість переселенців, які готові після завершення конфлікту повернутися на Донбас, зменшилася з 28% до 23%. При цьому у вересні 2017 року кількість таких респондентів становила 32%.

Відповідь “так, можливо, у майбутньому” під час останнього раунду дослідження обрали 18% респондентів, тим часом як у попередньому раунді таку відповідь обрали 15%, а станом на вересень 2017 року таку відповідь обрали 17% опитаних.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) у співпраці з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій 13 грудня презентувала черговий раунд звіту Національної системи моніторингу “Ситуація з ВПО в Україні”. У процесі дослідження людей опитали стосовно їхнього рівня зайнятості, добробуту, доступу до соціальних послуг, рівня інтеграції в місцеві громади.

Як інформувала “Новинарня“, Кабмін виділив кошти на 500 квартир для АТОвців, переселенців, родин загиблих.

Читайте також:
Переселенець відсудив у РФ понад 1 млн грн за агресію на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна