Святослава Юраша виключили з руху Babylon’13 через “одіозну риторику”

 

Громадський рух кінодокументалістів #BABYLON’13 виключив зі своїх лав обраного народним депутатом від “Слуги народу” Святослава Юраша.

Про це учасники #BABYLON’13 повідомили на сторінці у Facebook у неділю, 28 липня.

“Останнім часом майбутній народний депутат партії “Слуга народу” Святослав Юраш публічно припускається одіозної риторики стосовно мовного закону України та реформ МОЗ України, що категорично не збігається з поглядами та цілями громадського руху кінодокументалістів #BABYLON’13”, — йдеться у повідомленні.

В організації зазначили, що #BABYLON’13 має горизонтальну структуру, і в ньому немає формального членства, “більшістю голосів учасників об’єднання Святослава Юраша було виключено з #BABYLON’13”.

До допису про виключення Юраша з #BABYLON’13 прикріплено посилання на уривок з програми “VoxPopuli” на телеканалі ZIK від 8 травня 2019 року, де Юраш, зокрема, зазначає, що будь-який “кнут” в процесі українізації є тим, що цей процес сповільнить або зупинить.

Як відомо, Святослав Юраш — №27 у виборчому списку партії “Слуга народу” — став наймолодшим в історії народним депутатом України (23 роки).

Читайте також:
На YouTube з’явився фільм “Крим. Як це було” про окупацію півострова Росією. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна