Українка увійшла до топ-5 підприємиць ООН

 

Українська освітянка Зоя Литвин увійшла до топ-5 підприємиць за версією рейтингу WE Empower UN SDG Challenge – глобального конкурсу для жінок, які втілюють у своїй роботі цілі сталого розвитку ООН.

Про це в понеділок, 29 липня, пише “Радіо Свобода”.

Литвин – засновниця Новопечерської школи та нішевого медіа-проекту «Освіторія». За висновками організаторів WE Empower, її робота втілює такі цілі сталого розвитку, як якісна освіта, зниження соціальної нерівності та партнерство задля досягнення цілей.

«Їхні освітні проекти, в тому числі безкоштовна освітня онлайн-платформа та тренінги для вчителі з віддалених регіонів мають на меті забезпечити якісну та доступну освіту по всій Україні», – йдеться в повідомленні на сайті конкурсу.

За словами самої Литвин, вона – перша українка, яка потрапила до цього рейтингу.

«Я дуже пишаюся цією відзнакою і хочу подякувати кожному з партнерів та колег, з якими разом ми з року в рік робимо добро. Це все саме завдяки вам!» – написала вона, коментуючи новину.

Литвин, за результатами конкурсу, є найкращою підприємицею року серед представниць Східної Європи.

Інші переможниці: засновниця компанії Water Access Rwanda Крістель Квізера з Руанди, очільниця школи самозахисту SheFighter в Йорданії Ліна Халіфе, авторка програми Digital Awareness ґватемалійка Карла Руіз Кофіньйо та засновниця організації 412 Food Rescue Леа Лізарондо зі США.

Читайте також: 
Перша ракетка України Світоліна відмовилася від участі в турнірі в Москві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна