Україна цьогоріч може закупити велику партію зброї зі США, – Чалий

 

Українська сторона відпрацьовує контракт на закупівлю великої партії летальної зброї в Сполучених Штатах, який може бути реалізований вже нинішнього року.

Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, який ближчим часом завершить місію у Вашингтоні, передає “Укрінформ”.

“Ми очікуємо, що вже цього року буде реалізований великий проект закупівлі летальної оборонної зброї”, — зауважив український дипломат.

Він не став уточнювати специфікації озброєнь, однак підкреслив, що це стало можливим “завдяки довірі до України, якої не було ще в 2015 році”, а також змінам українського законодавства, які сьогодні реформували цю сферу.

“Для того, аби пройти цей шлях, потрібно було зробити важливі кроки, наприклад, відкрити можливість прямої закупівлі озброєнь Міністерством оборони за кордоном, насамперед у США. Чому я кажу “насамперед”, бо 92% всієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала за чотири роки, надійшло зі Сполучених Штатів. Підкреслю, 92%” , — зауважив посол.

Він також акцентував, що у сфері оборони й безпеки Україна для США зараз є стратегічним партнером, і відповідні інструменти такої взаємодії вже діють незалежно від політичних процесів в Україні і Сполучених Штатах.

Як повідомляла “Новинарня“, в Україні випробували модернізовані ракети “Вільха” зі збільшеною дальністю ураження.

Читайте також:
Волкер не виключає візиту Трампа в Україну, а поки що “дуже чекають” Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна