На Донбасі ОСи провели масштабні навчання органів управління із залученням військ. ФОТО

 

Об’єднані сили на Донеччині провели масштабне триденне тренування органів військового управління з практичним залученням військ.

Про це в неділю, 28 липня, повідомив пресцентр штабу ОС.

“Три дні поспіль у районі проведення операції Об’єднаних сил відбувалось тренування з органами військового управління та підрозділами бойових бригад.
Тренування відбувалось у декілька етапів. Насамперед – керівництво та офіцери штабів відпрацьовували дії із планування та прийняття рішень в умовах різкої зміни військової обстановки в районах відповідальності. Додамо, що штаби усіх рівнів працювали на рухомих пунктах управління”, – ідеться в пресрелізі.

За одним з сценаріїв, військовослужбовці танкових підрозділів Об’єднаних сил, що перебувають у спеціальних районах відведення відповідно до рішень ТКГ в Мінську, на одному з полігонів Донеччини відпрацьовували здійснення маршу.

Крім того, танкісти здійснювали переправу через водну перешкоду по паромній переправі.

“Навести цю переправу за лічені хвилини – це було вже завдання для підрозділів оперативного забезпечення Об’єднаних сил. Військові понтонери майже втричі швидше виконали вправу із наведення поромної переправи, не порушивши жодного разу нормативних вимог”, – розповіли в ОС.

Щоб замаскувати переміщення техніки через водну перешкоду від умовного противника, завдання із постановки аерозольного маскування виконав спеціалізований підрозділ РХБ-захисту.

До навчань залучались, як сухопутні, так і авіаційні складові підрозділів ООС.

Пілоти вертольотів армійської авіації, які залучались до тренувань, відпрацьовували дії під час польоту двійками у простих та складних метеоумовах. А також, за допомогою спеціального обладнання, встановленого на гвинтокрилах, виконали вправу із постановки мінних загороджень.

Були завдання і для екіпажів бойових літаків Повітряних сил. Зокрема, фронтові винищувачі МіГ-29 виконували завдання із прикриття повітряного простору під час здійснення понтонної переправи танкового підрозділу. А екіпажі штурмовиків Су-25 відпрацьовували імітацію удару по противнику, забезпечивши тим самим безперешкодне розгортання у бойові порядки танкового підрозділу.

Більше фото:

Читайте також:
Бойовики з терикону “Крокодил” обстріляли КПВВ “Мар’їнка”

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Разом з тим, протягом 21 липня збройні формування Російської Федерації та її найманці один раз порушили режим припинення вогню. Крім того, на вибуховому пристрої підірвалися двоє українських військовослужбовців.

Надалі, до 27 липня, було зафіксовано ще два обстріли, щоразу один український воїн зазнавав поранення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна