Бойовики з терикону “Крокодил” обстріляли КПВВ “Мар’їнка”

 

У ніч на неділю, 28 липня, бойовики на Донеччині обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду “Мар’їнка”.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил.

“…О 00:15 збройні формування РФ та її найманці порушили режим припинення вогню. Зокрема, вони здійснили обстріл КПВВ «Мар’їнка», застосувавши при цьому крупнокаліберну зброю. Близько п’яти одиночних пострілів було випущено по КПВВ, один з яких – наскрізний отвір, куля лежала з зовнішньої сторони після пробиття другої стінки модуля”, – ідеться в повідомленні.

“Відомо, що вогонь противник вів з напрямку терикону «Крокодил». В результаті обстрілу в одному із модулів були присутні отвори від куль. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, оскільки стало дотримуються режиму припинення вогню”, – зазначено в повідомленні.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у зв’язку з обстрілом КПВВ “закликала збройні формування Російської Федерації та їхніх найманців припинити свої провокації та дотримуватися існуючих домовленостей”.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Разом з тим, протягом 21 липня збройні формування Російської Федерації та її найманці один раз порушили режим припинення вогню. Крім того, на вибуховому пристрої підірвалися двоє українських військовослужбовців.

Надалі, до 27 липня, було зафіксовано ще два обстріли, щоразу один український воїн зазнавав поранення.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна