ЦВК скасувала перерахунок голосів на окрузі, де Балога переміг “слугу”

 

Центрвиборчком скасував постанову окружної виборчої комісії №69 (центр – Мукачево) про перерахунок голосів на окрузі, де Віктор Балога переміг представника “Слуги народу” Едгара Токаря.

Відповідно до рішення ЦВК 27 липня, Центральна виборча комісія скасувала постанову ОВК ОВО №69 від 24 липня про проведення повторного підрахунку голосів виборців на всіх 133 виборчих дільницях та визнала протиправними її дії щодо повторного підрахунку голосів.

ЦВК констатувала, що заяви та скарги, на підставі яких окружна комісія ухвалила рішення про повторний підрахунок бюлетенів, надійшли вже після прийняття документів від дільничних комісій.

Відтак Центрвиборчком зобов’язав 69-ту ОВК невідкладно встановити підсумки голосування на окрузі і транспортувати протоколи та іншу встановлену законом виборчу документацію до ЦВК.

За даними на сайті ЦВК, на окрузі №69 опрацьовано 100% протоколів, переміг висуванець партії “Єдиний центр”, чинний народний депутат Віктор Балога, який набрав 35,81%. На другому місці – тимчасово непрацюючий Едгар Токар із партії “Слуга народу” (34,47%), який відстав на 798 голосів.

Читайте також:
Склад нової Верховної Ради: по фракціях, поіменно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна