Україна може підписати угоду про “відкрите небо” з ЄС після Brexit

 

Україна та ЄС можуть підписати Угоду про спільний авіаційний простір до кінця 2019 року, якщо Велика Британія в жовтні вийде з блоку.

Про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінгарелліпередає “Європейська правда”.

“Мої колеги у Брюсселі кажуть, що відразу, щойно відбудеться Brexit, перепони для підписання цієї угоди будуть зняті”, – сказав Мінгареллі.

Він нагадав, що підписання було заблоковане через суперечку Іспанії та Великої Британії щодо статусу Гібралтару.

“Тож коли Британія вийде з Євросоюзу – цієї суперечки всередині ЄС вже не буде. А отже, я сподіваюся, що вже до кінця цього року це станеться”, – зазначив посол.

Нагадаємо, що новий прем’єрміністр Британії Борис Джонсон заявив, що країна вийде з ЄС без угоди, якщо Брюссель відмовиться її переглянути.

Європейський спільний авіаційний простір – це двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносин у сфері авіації.

Переговори про спільний авіаційний простір з Україною завершилися в 2013 році. Однак підписання угоди заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Як повідомляла “Новинарня“, у квітні 2019 року Велика Британія та ЄС домовилися відтермінувати Brexit до 31 жовтня 2019 року.

Читайте також:
Аеропорт “Жуляни” відновив роботу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна