Польща планує запросити Путіна на річницю звільнення Освенцима

 

Польща має намір запросити президента РФ Володимира Путіна на річницю звільнення концтабору Аушвіц-Біркенау на початку 2020 року.

Про це заявив речник президента Польщі Блажей Спихальський, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на польські ЗМІ.

“Алгоритм надсилання запрошень керівникам держав був наступний: ми надсилаємо запрошення для наших найближчих партнерів, для наших союзників, тому запрошення були надіслані всім керівникам держав-членів Європейського Союзу, держав-членів НАТО, держав-членів Східного партнерства” – сказав Спихальський.

За його словами, на сьогодні вже є відповіді більш ніж 30 держав про те, що делегації на рівні президентів, прем’єр-міністрів чи голів парламентів візьмуть участь в урочистостях.

Спихальський зазначив, що Путіну буде направлено запрошення на відзначення 75-ї річниці визволення німецького концтабору Аушвіц-Біркенау на початку 2020 року.

“Факт звільнення табору радянськими військами історичний, незаперечний і тут ця співпраця і бажання з нашого боку абсолютні” – зазначив він.

Варто зазначити, що у 2015 році Путіну не надсилали запрошення на урочистості до 70-ї річниці звільнення концтабору.

Як інформувала “Новинарня“, Польща не запросить Путіна на роковини початку Другої світової.

Читайте також:
Кремль зреагував на відмову Польщі запрошувати Путіна на урочистості з нагоди початку 2СВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна