Гройсман про дострокові місцеві вибори: “Немає юридичних підстав та сенсу”

 

Для проведення дострокових місцевих виборів немає ані юридичних підстав, ані великого сенсу, оскільки не завершено процес створення об’єднаних територіальних громад.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі радіо “НВ” у п’ятницю, 26 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Я вважаю, що юридичних підстав немає для проведення дострокових місцевих виборів, з одного боку. З іншого боку, я вважаю, що місцеві вибори потрібно проводити після реформи децентралізації“, – сказав Гройсман.

У цьому контексті він нагадав, що наразі в об’єднаних територіальних громадах живуть 70% українців, тому, на його думку, треба завершити процес створення ОТГ і одразу проводити вибори.

“Я вважаю, що за цей рік – до жовтня 2020 року – треба це зробити. Ми ж хочемо побудувати нову систему, а не перезавантажувати стару. Бо якщо ми будемо перезавантажувати стару систему місцевого самоврядування, вона теж буде неефективною. Ну, поміняємо людей і що далі?” – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, мер Дніпра Філатов закликає Зеленського провести дострокові місцеві вибори.

Читайте також:
У Зеленського допускають дострокові місцеві вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна