На Черкащині чоловіка, що вивісив нацистський прапор, засудили умовно

 

Лисянський районний суд Черкаської області призначив чоловікові, який вивісив біля будинку нацистський прапор, два роки позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 19 липня.

Обвинувачений закріпив з зовнішньої сторони будинку на металевій трубі прапор Третього рейху – прямокутне червоне полотнище з розташованою у центрі на білому колі чорною похилою правосторонньою свастикою. Прапор демонструвався широкому загалу людей протягом п’яти годин, поки такі дії не були припинені працівниками поліції.

Чоловіка звинуватили за ч. 1 ст. 436-1 КК України, тобто у публічному використанні символіки нацистського тоталітарного режиму. В суді вину він повністю визнав. Також враховане його щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину.

Суд призначив два роки позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим терміном на один рік. Прапор за вироком суду мають знищити.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно на Світлодарці затримали “нацика” з 15-річним тюремним стажем, який ішов вступати в “ДНР”.

Читайте також:
У готелі в Греції адміністрація зірвала прапори українських туристів. КОМЕНТАРІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна