Місія ОБСЄ зафіксувала нові одиниці важкого озброєння бойовиків

 

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на тимчасово окупованих територіях Донбасу нові факти порушення з боку російсько-окупаційних військ

Про повідомляє штаб ООС з посиланням на звіті СММ ОБСЄ від 24 липня.

Так, 21 липня, на основі доступних СММ даних повітряного спостереження, на непідконтрольній території, в районі Петрівського було зафіксовано один танк. Окрім того, 22 липня, біля населеного пункту Боково-Платове, БПЛА Місії виявив 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”.

На Донецькому напрямку, а саме поблизу селища Вільхівка – 2 буксирувані гаубиці 2А36 “Гіацинт-Б”, 2 РСЗВ БМ-21 та 2 протитанкові гармати МТ-12 “Рапіра”.

Неподалік від села Тернове також зафіксовано 3 РСЗВ БМ-21 та 3 буксирувані гаубиці Д-30 “Жаба”. Цього ж дня помічено і вороже ОВТ на Луганському напрямку, зокрема, 7 РСЗВ БМ-21 біля Міусинська та 8 РСЗВ поблизу селища Садове.

“Загалом зафіксовано 50 одиниць озброєння, яке розміщене з порушенням визначених Мінських домовленостей ліній відведення”, — зазначили у штабі.

Водночас, на тимчасово-окупованих територіях, зафіксовано 206 одиниць озброєння, яке розміщене за лініями відведення, але за межами визначених місць зберігання.

Так, 18 липня, на основі даних повітряного спостереження, поблизу Тернового, виявлено 22 танки. На Луганщині, біля Мирного, помічено присутність 10 танків і 18 одиниць буксируваної артилерії.

Читайте також:
В окупований Донецьк прибули снайпери з РФ, щоби нищити камери спостереження ОБСЄ, – ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна