Росія не має впливу на членів нашого уряду, – прем’єр Італії Конте

 

Прем’єрміністр Італії Джузеппе Конте заявив, що не володіє інформацією про незаконний договір щодо отримання російських грошей “Лігою Півночі” від угоди про постачання нафти.

Таку заяву він зробив у Сенаті у середу, 24 липня, передає “Радіо Свобода”.

“Немає обставин, здатних підірвати мою довіру до всіх моїх міністрів”, — сказав Конте і наголосив, що його уряд ніколи не піддавався впливу, зокрема фінансовому, з боку Росії і він повністю довіряє членам свого уряду.

Також прем’єр зазначив, що Савойні не обіймав і не обіймає посаду експерта у чинному уряді.

“На підставі інформації, що є у розпорядженні глави уряду, я можу сказати, що Савойні (помічник глави МВС Італії, — “Н”) не обіймає і не обіймав посади експерта у цьому уряді. Він був присутній у Москві 15 і 16 липня 2018 року, тому що супроводжував міністра Сальвіні (віце-прем’єр і глава МВС Італії, лідер ультраправої партії “Ліга Півночі”, — “Н”)”, — заявив Конте.

Він пообіцяв подбати про те, щоб міністри контролювали, щоб на двосторонніх урядових зустрічах були присутні лише офіційно акредитовані особи, які зобов’язані дотримуватися конфіденційності.

Як повідомляла “Новинарня“, Зеленський обговорив із прем’єром Італії несправедливий вирок АТОвцю Марківу.

Читайте також:
Муті – Путін: італійську акторку можуть ув’язнити через вечерю з президентом РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна