Російський командир “армії ДНР” дослужився до командувача 49-ї армії ЗС РФ

 

Командування збройних сил Росії провело чергову ротацію кадрового особового складу у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. За результатами роботи комплексних комісій “певну частину командного складу було усунуто з посад та повернено на територію РФ”.

Як передає “Новинарня“, про це на денному брифінгу в середу, 24 липня, з посиланням на Головне управління розвідки МОУ розповів представник прес-центру Міністерства оборони України Максим Праута.

“Слід зазначити, що для окремих російських кадрових офіцерів участь у збройній агресії проти України стала «трампліном» для подальшого кар’єрного зростання. Зокрема, у липні цього року на посаду командувача 49-ї армії (Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ призначений генерал-майор Михайло Зусько, який у 2014 році командував 1-м армійським корпусом (Донецьк) російсько-окупаційних військ”, – зазначив полковник Праута.

За даними ГУР МОУ, з початком збройної агресії Росії проти України генерал-майор ЗС РФ Михайло Зусько безпосередньо формував і, з літа по кінець осені 2014 року, командував у Донецьку 1-м армійським корпусом 12-го командування резерву Південного ВО ЗС Росії.

Раніше Зусько Михайло Степанович проходив службу в 56 одшбр і 34 омсбр, зокрема командував 34-ю бригадою ЗС Росії.

“За виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва РФ на тимчасово окупованих територіях України генерал Зусько отримав підвищення по службі і був призначений заступником командувача 49-ю армією у Ставрополі”, – повідомили в розвідці.

Як відомо, 1 АК окупаційних військ у термінології ОРДЛО – це так звана “армія ДНР”, вона ж “народна міліція ДНР”.

Читайте також:
Доба ООС: один обстріл, без втрат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна