У ГШ відхрестилися від порівняння пресслужб бригад з “поминальними організаціями”

 

У Генеральному штабі Збройних сил України спростовують порівняння пресслужб окремих бригад з “похоронними бюро” та намір заборонити їм сповіщати про загибель військовослужбовців, оприлюднювати фото загиблих тощо.

Як повідомляє “Новинарня“, в середу, 24 липня, у мережі розгорілася дискусія з приводу того, що в Генштабі не задоволені такою інформаційною політикою підрозділів ЗСУ.

Підстава – позиція заступника начальника Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України Юзефа Венсковича, який вважає, що бригади і батальйони не повинні на своїх сторінках у Facebook публікувати інформацію про загиблих та їхні світлини. Про це він написав у групі ВоєнПресUA в Facebook.

“Останнім часом спостерігається тенденція поширення поминальних інформацій про загиблих військовослужбовців на офіційних сторінках ВЧ і ОВУ. Ви так підтримуєте морально-психологічне забезпечення особового складу? Невже немає інших новин? Хто дав таку вказівку (в приват плз), якщо це не ініціатива пресслужб?” – написав Венскович.

Він закликав спікерів бригад генерувати позитивні новини і нагадав, що вони не “поминальна організація”, та варто писати позитивні новини.

У коментарі “Новинарні” начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил полковник Богдан Сеник зауважив, що озвучені Венсковичем тези не є офіційною позицією Генерального штабу, а заступник під час дискусії “мав на увазі зовсім інші речі, пов’язані з цією темою”.

Згодом, вже на власній сторінці у Facebook, Юзеф Венскович заявив, що “інтернет-видання намагаються зробити сенсацію, маніпулюючи його ж фразами”.

“По-перше, в закритій групі пресофіцерів ніхто нікому не ставить задачі, бо для цього є службові засоби і методи їх постановки. Група для того і створена, щоб поділитися думками, досвідом та обговорити проблеми”, – виправдовується полковник та каже, що з глибокою повагою та шаною ставиться до кожного загиблого.

“Є безліч підходів у поданні матеріалів, аби вшанувати їхню пам’ять – від простої замітки до нарису, фільму тощо. І пресофіцери мають цими методами володіти та ділитися з іншими, а не робити “сенсацію” там де її немає. Адже прес-офіцерів потрібно навчати виважено надавати інформацію, особливо про втрати, щоб повідомлення не ставало підтвердженням ворогові про його ефективність роботи“, – зазначив Венскович.

Як інформувала “Новинарня“, повну структурну перебудову Генерального штабу завершать до кінця 2019 року.

Читайте також:
Начальник Генштабу Руслан Хомчак: Будемо планувати нові проходи ВМСУ на Азов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна