Округ №52: Королевська та Штепа блокують засідання комісії в Торецьку

 

На окружній комісії в Торецьку на Донеччині триває підрахунок голосів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, блокували роботу ОВК Наталія Королевська та Неля Штепа.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 24 липня, пише місцеве видання “Торецьк.City”.

Зі слів секретаря комісії Яни Медведєвої, засідання комісії у вівторок почалося близько 17:00. Невдовзі до зали почали приходити особи, які представляли кандидата від “Опозиційної платформи-за життя” Олега Погодіна та блокували засідання.

Серед них були народна депутатка від “Опоблоку” Наталія Королевська, звинувачена в сепаратизмі екс-мер Слов’янська Неля Штепа та сам Олег Погодін.

“У складних умовах вдалося прийняти лише 10 протоколів ДВК. Все це продовжувалося до пізнього вечора”, – інформує видання.

Ближче до 23.00 журналісти зустріли у приміщенні ОВК Наталію Королевську та Нелю Штепу. Вони звинувачували кандидата Яковенко у масових фальсифікаціях результатів виборів.

Близько першої ночі ОВК оголосила про технічну перерву. Голова Олександр Саєнко заявив, що комісія має відновити роботу опівдні середи, 24 липня.

Відзначимо: 52-й одномандатний виборчий округ охоплює межі міст Дебальцеве, Торецька, Калінінського району Горлівки, частину Бахмутського району (виборчі дільниці № 140681 – 140687, 140690). Зареєстрована кількість виборців – 63 тис 26 громадян України. Окружна виборча комісія знаходиться у Торецькій територіальній організації профспілки робітників вугільної промисловості.

На виборах лідирує проросійська політична сила “Опозиційна платформа – За життя”

Станом на 13:00 середи, 24 липня, за даними ЦВК, опрацьовано 73,58% протоколів.

29,05% голосів виборців набирає кандидат від ВО “Батьківщина” Євген Яковенко, 26,68% голосів отримав кандидат від “Опозиційної платформи – За життя” Олег Погодін.

За Яковенка проголосували 5 тис 946 громадян, за Погодіна – 5 тис 460. Відтак, станом на зараз, вирішальними є 486 голосів.

Євген Яковенко – 54-річний уродженець Киргизстану, директор приватного підприємства, за даними ЦВК – мешкає в Новгородському на Донеччині. Водночас, за даними ЗМІ, він насправді постійно живе у Дніпрі і керує там крупним бізнесом — ПП “Торговельно-промислова компанія “Алькон”.
Під час виборчої кампанії він не афішував свою причетність до ВО “Батьківщина” і не використовував партійну символіку в рекламних продуктах.

У своїй передвиборній програмі обіцяє економічну та екологічну стратегії, соціальну доктрину, “європейську заробітну плату” та “справедливі пенсії”.

Олег Погодін – 46-річний уродженець Луганщини, мешкає в Києві. Колишній високопосадовець часів президента Януковича.
Є фізичною особою-підприємцем. Але, згідно з даними з відкритих реєстрів, як ФОП він не зареєстрований. Натомість на нього зареєстровані чотири діючі фірми. ТОВ “Інтертрейд” – в окупованому Луганську, яке спеціалізується на оптовій торгівлі паливом. Компанії ТОВ “Іфорас” ат ТОВ “АСП Трейд Груп” мають київську “прописку” та схожу сферу діяльності — “оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами”.  Ще одна фірма з власності Погодіна зареєстрована у Києві — ТОВ “Марбо Україна”, що здійснює посередництво у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами.
Погодін входив до списку партії Наталії Королевської “Україна, вперед!”. В уряді Юлії Тимошенко в 2007-2010 роках займав керівні посади в державному підприємстві “Вугілля України”.
Навесні 2013 року очолив Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Уу грудні того ж року президент-втікач Янукович призначав Погодіна першим заступником міністра соціальної політики України.
Передвиборну програму Погодін назвав “планом миру та економічного відродження Донбасу”. Збройний конфлікт, на думку Погодіна, необхідно припинити виключно мирним шляхом, повернути людям  “право навчатися рідною мовою та можливість російській мові розвиватися в усіх сферах життя”.
“Ми маємо подолати протиріччя з РФ – це запорука відродження Донбасу. Заради миру ми готові до прямих перемовин із усіма сторонами озброєного конфлікту. Адже ціна їм – мир, повернення наших територій і людей під юрисдикцію України”, – йдеться у програмі.

Читайте також:
Округ №50: у Покровську – фальсифікації і шини, воюють два мери-“сепари”. ВІДЕО

Прецедент 51-го округу: у Зайцевому ватний друг “беркутів” Ковальов переміг, набравши 220 голосів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна