На Одещині перекриють доступ до узбережжя: випробовуватимуть зброю

 

У період з 24 до 25 липня в Одеській області обмежено доступ до деяких місць на узбережжі Чорного моря – від населеного пункту Миколаївка (Балабанка) до населеного пункту Лебедівка – через випробування зброї з бойовими стрільбами.

Про це повідомляється на офіційному сайті Татарбунарської райдержадміністрації.

“У зв’язку з проведенням випробувань з бойовими стрільбами повідомляємо про небезпеку на узбережжі Чорного моря – від населеного пункту Миколаївка (Балабанка) до населеного пункту Лебедівка (включно) з 7 год 24 липня до 23 год 25 липня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Райдержадміністрація застерегла від перебування громадян “у вказаному районі у визначені терміни”.

Півтора місяця тому командування Державного випробувального полігону розміщало повідомлення на офіційному сайті Татарбунарської РДА “про проведення з 12 по 14 червня 2019 року випробувань з бойовими стрільбами”. Тоді було обмежено доступ до мисів Калфа, Льодники та 1-10 кілометра морської коси від н.п. Лебедівка.

У червні підприємства “Укроборонпрому” здійснювали випробування реактивних систем “Вільха-М” та “Вільха-Р”, які є модернізацією “Вільхи”, що знаходиться у серійному виробництві.

Як інформувала “Новинарня“, Міноборони отримало на зброю ще 4 млрд. грн., “Вільха” пішла в серію.

Читайте також:
Українсько-турецький бойовий модуль “Serdar” успішно пройшов випробування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна