Польські прикордонники затримали українця із 25 фальшивими паспортами

 

Польські прикордонники і митники у понеділок, 22 липня, затримали на українсько-польському кордоні громадянина України із 25 фальшивими паспортами.

Подія трапилася на пункті пропуску Корчова, інформує Zaxid.net із посиланням на сайт nowiny24.pl.

35-річний українець перевозив у своєму багажі 25 румунських, болгарських і литовських паспортів. Усі вони були фальшивими і призначались для громадян України, які працювали у країнах Євросоюзу і за допомогою цих документів повинні були легалізувати там своє перебування.

Розуміючи, що українець може бути кур’єром, під час контролю прикордонники та митники попросили його показати вміст ручної сумки. У ній виявились 21 румунський паспорт. Під час поглибленого огляду в кур’єра знайшли ще два болгарських і один литовський паспорт, а також болгарське посвідчення водія.

Перевірка засвідчила, що усі документи були підробленими.

“Зловмисник зізнався, що фальшиві документі повинні були потрапити до громадян України, які працюють у західній Європі, щоби вони могли легалізувати там своє перебування. Кур’єру оголосили підозру про фальшування документів. Він визнав свою вину”, – повідомила речниця Бещадського відділу прикордонної служби Польщі, майор Ельжбета Пікор.

Як повідомляла “Новинарня“, у Польщі місцевий мешканець висловив бажання добровільно відбути покарання у вигляді двох років обмеження волі через звинувачення у тому, що він понад 80 разів образив в Інтернеті іноземців з приводу їхньої етнічної, расової та національної приналежності.

Читайте також:
У Вроцлаві зупинили акцію націоналістів через антиукраїнські лозунги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна