У Дніпрі виборців підгодовують печивом за 5 копійок

 

У Дніпрі поблизу кількох виборчих дільниць спостерігачі виявили намети, в яких продавали печиво по 5 копійок і наливали воду.

Про це в неділю, 21 липня, повідомляє Громадянська мережа “Опора”.

Символіки партій чи кандидатів поблизу точок з дешевими солодощами спостерігачі “Опори” не виявили.

Відзначається, що поліція склала акти за фактом незаконної торгівлі.

Водночас користувачі соцмережі Facebook повідомляли, що продавці з намету агітували за одного з кандидатів, а поліція, яка приїхала на виклик, просто купила дешевих пиріжків і поїхала.

У прес-службі поліції Дніпропетровської області у коментарі журналістам сказали, що пиріжки і печиво поблизу виборчих дільниць продають законно.

“Поліція на місце виїхала. Відповідно перевірила цю інформацію, перевірила цих осіб, які здійснювали цю торгівлю. У них є всі дозволи для цього. Будь-якої агітації вони не проводили. Однак, у зв’язку з тим, що ця інформація була нами виявлена, матеріали все одно були зареєстровані до Журналу єдиного обліку. Це не кримінальне і не адміністративне провадження, просто зареєстровано”, – сказала речник поліції Дніпропетровської області Анна Старчевська.

Чоловік біля одного з наметів розповів, що вирішив роздати за безцінь свій товар, щоб у день виборів зробити людям свято.

“Безкоштовно ж не можна, бо будуть думати, що ми за когось агітуємо. Але ні. Я працю сам від себе, ні до кого не прив’язуюсь. От вирішив скористатись сьогоднішнім днем”, – сказав чоловік, який назвався Олександром Петровичем.

Як інформувала “Новинарня“, на Херсонщині викрили слід імовірного підкупу виборців за Рищука, що фігурує у справі Гандзюк.

Читайте також:
Вибори до Ради: явка станом на 12-ту годину від ЦВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна