Тимошенко не турбуватися: Зеленський назвав критерії для майбутнього прем’єр-міністра

 

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що вже проводить консультації з людьми, яких бачить у майбутньому на посаді прем’єр-міністра України, і це професійні економісти, які не мають політичного минулого.

Про це Зеленський розповів журналістам на виборчій дільниці після того, як проголосував, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Прем’єр-міністр… має бути абсолютно професійним економістом, і не повинен не мати ніякого політичного [минулого]. Я дуже хотів би, щоб це була абсолютно незалежна людина, яка ніколи не була ні прем’єр-міністром, ні спікером, ні лідером будь-якої фракції. Я бачу таку людину. Чесно вам скажу – проводжу вже консультації, розмовляю… з деякими людьми”, – сказав Зеленський.

Окрім того, президент заявив, що одним із перших законопроектів, який розгляне Верховна Рада нового скликання, буде проект закону про зняття недоторканності.

“Один із перших, тому що в перший день буде не один законопроект… нарешті ми з вами маємо зняти недоторканність”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, на який результат виборів він сподівається, глава держави заявив: “На чесний і справедливий. Це ж люди наші вирішують. Думаю, що будуть чесні і справедливі вибори, і люди покажуть, як вони відносяться до тієї партії, яку я не буду зараз називати”.

Щодо того, яку коаліцію він бачить у Верховній Раді, Зеленський зауважив: “Дуже складне питання. Не хочу змінювати своє рішення і буду наполягати з моїми колегами у партії, до якої я дуже гарно ставлюсь… Хотів би, щоб це були тільки нові обличчя. Ні з ким зі старої влади ми не бачимо коаліції. Поки так. Але ми не знаємо, які партії пройдуть, тому будемо вирішувати після результатів”.

На цей раз, на відміну від минулих виборів президента, Зеленський не показував на камеру свій бюлетень і відмовився сказати назву партії, за яку проголосував, пояснивши це тим, що йому “вже достатньо штрафів”.

Як писала “Новинарня“, за те, що показав свій бюлетень з результатом голосування в другому турі президентських виборів, Зеленського оштрафували на 50 неоподаткованих мінімумів, а саме —  850 грн.

Читайте також:
Тимошенко заявила, що готова об’єднуватися з Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна