Протест у Миколаєві: виборець голосував без штанів, демонструючи “причандали”

 

Поліція в Миколаєві відкрила кримінальне провадження за статтею “хуліганство” щодо виборця, який на знак протесту голосував без штанів і спідньої білизни.

Подія сталася в обласному центрі, в Інгульському районі, на виборчій дільниці по вулиці 9-та Поздовжня.

“55-річний місцевий мешканець, коли кидав свій бюлетень до урни, порушував громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось непристойними діями.
На місце події прибула слідчо-оперативна група Інгульського відділу поліції, яка доставила чоловіка до відділку поліції для з’ясування усіх обставин події та мотивів вчинення хуліганських дій”, – зазначено в повідомленні обласної поліції.

Як уточню видання “Преступности.НЕТ”, чоловік, перед тим як кинути бюлетень в урну, зняв штани й труси та продемонстрував геніталії.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). Санкція статті передбачає накладення штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Читайте також:
День виборів: поліція відкрила лише 33 кримінальні провадження через порушення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна