День виборів: поліція відкрила лише 33 кримінальні провадження через порушення

 

Станом на 17.00 неділі, 21 липня, поліція відкрила 33 кримінальні провадження у зв’язку з порушеннями, зафіксованими на виборах до Верховної Ради.

“Станом на 17:00 надійшло 1614 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, складено 41 протокол про адміністративні правопорушення, відкрито 33 кримінальних провадження”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в МВС України.

18 кримінальних проваджень стосуються фактів незаконного використання виборчого бюлетеня, 5 – перешкоджання здійсненню виборчого права, 3 – підкупу виборців, 4 – завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян. Ще по одній справі розслідується за фактом теракту, хуліганства і підробки документів.

На брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко розповів, що голосування загалом проходить спокійно, без серйозних порушень.

Щодо КПВВ “Майорське”, де виявили артилерійську міну, то наразі пропускний пункт ще не працює, триває обстеження території.

Як інформувала “Новинарня“, 21 липня відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради. Виборчі дільниці відкрилися 8:00, працюватимуть вони до 20:00.

Читайте також:
На Херсонщині викрили слід імовірного підкупу виборців за Рищука, що фігурує у справі Гандзюк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна