Нетверезі вибори: п’яному голові ДВК загрожує штраф, а виборцю – арешт

 

У Києві поліцейські склали адмінпротокол на голову дільничної виборчої комісії, який прийшов на робоче місце п’яним.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“До чергової частини Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про те, що голова дільничної виборчої комісії перебуває напідпитку. Працівники патрульної поліції для перевірки інформації провели тест на драгері, який показав результат 2,33 проміле алкоголю (сп’яніння середнього ступеню)”, – зазначається в повідомленні.

На чоловіка склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 179 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тепер голові ДВК загрожує штраф у розмірі від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 85 гривень).

Матеріали будуть передані на розгляд суду.

Тим часом у Дарницькому районі столиці було складено адмінматеріали на 34-річного виборця, який прийшов голосувати у стані сп’яніння і, отримавши бюлетень, навмисне його розірвав.

До поліції звернулася голова дільничної комісії та повідомила про порушення виборчого законодавства.

За ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 178 (Поява в громадських місцях у п’яному вигляді) КУАП порушнику загрожує адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Читайте також:
Вибори до Ради: явка станом на 12-ту годину від ЦВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна