Росія підтримує правих популістів у Європі, – Меркель

 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Москва підтримує праві популістські партії у Європі.

Про це вона сказала в інтерв’ю виданню Spiegel.

Голову німецького уряду попросили прокоментувати справу проти помічника віцепрем’єра Італії, якого підозрюють у спробі отримати нелегальне фінансування з Росії для ультраправої урядової партії “Ліга”.

Меркель наголосила, мовляв, розслідування цього випадку — справа італійців.  Однак зауважила, що “ми неодноразово бачили, що праві популістські партії отримують підтримку від Росії, це викликає занепокоєння”.

Вона також зазначила, що хотіла би добрих відносин з Москвою, проте “потрібно бачити дійсність, і дійсність є іншою, ніж би хотілося”.

Нагадаємо, минулого тижня видання BuzzFeed опублікувало записи переговорів представників ультраправої італійської партії “Ліга Півночі” з чиновниками Кремля, під час яких італійці домовлялися про фінансову підтримку.

Пізніше Сальвіні заперечив цю інформацію та пообіцяв судитися з американським виданням.

Згодом прокуратора Мілана почала розслідування щодо фінансування з Росії партії Маттео Сальвіні “Ліга Півночі”. На допит був викликаний член “Ліги”, помічник Сальвіні Джанлука Савойні, який торік зустрівся разом з двома іншими італійцями і трьома росіянами в одному з московських готелів, щоб нібито обговорити таємне фінансування для партії у близько $65 мільйонів.

Читайте також:
Затримання ультраправих італійців, що воювали на Донбасі: глава МВС ставить їх на бік України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна