Канада виплатить 900 млн доларів жертвам сексуальних домагань в армії

 

Уряд Канади погодився виплатити 900 млн доларів жертвам сексуальних домагань у армії та міністерстві оборони. Колективний позов проти уряду подали семеро колишніх військових.

Про це в п’ятницю, 19 липня, повідомляє “Укрінформ”.

Згідно із досягнутою домовленістю, 800 млн доларів буде виділено на відшкодування колишнім та чинним членам Збройних сил Канади, а решту 100 млн доларів – співробітникам міністерства оборони, які на робочому місці зіткнулися з сексуальним домаганням чи насильством або ж дискримінацією на основі статі, гендерної ідентичності й сексуальної орієнтації.

Оскільки позов ще відкритий до приєднання, сума відшкодування кожному постраждалому іще остаточно не визначена, але становитиме від 5 тис. до 55 тис. доларів, залежно від того, що трапилося із людиною впродовж служби. В особливо тяжких випадках постраждалі можуть отримати компенсацію у 155 тис.

Аби бути остаточно затвердженим, позов ще має отримати згоду Федерального суду, що очікується у вересні.

“Ми сподіваємося, що це рішення допоможе покласти край, принести полегшення та визнання жертвам сексуального насильства, домагань та дискримінації. Рішення містить кілька кроків, направлених на те, аби Збройні сили та міністерство оборони й надалі вживали заходи із досягнення тривалих позитивних змін”, – сказав начальник Генерального штабу Канади Джонатан Венс.

Як інформувала “Новинарня“, Канада виділить Україні ще $45 млн допомоги, з них $25 млн – на інклюзивні й гендерні реформи.

Читайте також:
Канада передала Військовій службі правопорядку 50 автомобілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна