ProZorro cтворив перший державний онлайн-магазин

 

Майданчик електронних торгів ProZorro запустив перший державний онлайн-магазин.

Про це повідомила пресслужба ProZorro на сторінці у Facebook.

“У Prozorro з’явився новий інструмент, який ще швидший і простіший за допорогові закупівлі та звіти про укладені договори. Запрошуємо замовників, яким необхідно закупити прості товари на невеликі суми зробити це в Prozorro Market — першому державному онлайн-магазині”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Prozorro, онлайн-магазин має низку переваг, які розраховані на професійних замовників.

Так, Prozorro Market дозволяє здійснювати купівлю товарів без оголошення тендеру, як в звичайному інтернет-магазині: обрати товар через каталог, покласти у “кошик” та очікувати на доставку.

Усі постачальники, які розмістили свій товар у Prozorro Market вже пройшли кваліфікацію адміністраторів каталогу (ДУ “Професійні закупівлі” чи ДП “Медичні закупівлі України”, залежить від типу продукції). Замовнику не потрібно проводити відбір та процедуру кваліфікації.

Водночас Prozorro Market матиме певні особливості торгівлі.

“Постачальники в Prozorro Market мають розуміти особливості закупівель за державні кошти, та бути готовими укладати договори і працювати на умовах післяплати. Протягом тижня постачальник відправить ваше замовлення”, — йдеться в повідомленні.

Проте, обіцяють в Prozorro, бюрократичні перепони будуть відсутні — під час замовлення система сама формуватиме чернетку звіту про укладений договір. Її можна буде опублікувати після укладання договору.

Читайте також:
У ProZorro запрацював автопошук підозрілих тендерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна