У Краматорську двоє колишніх найманців “ДНР” здалися поліції

 

У Краматорську Донецької області двоє колишніх найманців “ДНР”, які в 2014 році “несли службу” на контрольно-пропускних пунктах, здалися поліції.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

У Краматорський відділ поліції звернулися двоє місцевих жителів 1975 і 1979 років народження. Вони розповіли, що в травні 2014 року, піддавшись пропаганді, вони вступили до лав бойовиків “ДНР”. Обидва незаконно здійснювали контрольно-пропускний режим в районі Станкостроя в місті Краматорськ. В їх обов’язки входили огляд автотранспорту та перевірка документів у водіїв і пасажирів.

Після звільнення міста українською армією колишні найманці приховували інформацію про свою роботу на окупантів.

Наразі стосовно чоловіків розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Після того, як буде доведено, що під час перебування в рядах бойовиків вони не скоювали тяжких злочинів, їх звільнять від кримінальної відповідальності.

Як повідомляла “Новинарня“, СБУ затримала колишнього начальника “протиповітряної оборони” Слов’янська,  бойовика “ДНР” Володимира Цемаха.

Читайте також:
ОРДЛО за тиждень: Зеленський-маріонетка, зернова заборона і затоплений торговий центр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна