У Харкові до 2 років в’язниці засудили чоловіка, який хотів підкупити військкома

 

Фрунзенський районний суд Харкова призначив два роки позбавлення волі чоловікові, який пообіцяв вплинути на військового комісара для звільнення від призову на службу.

Про це в понеділок, 15 липня, повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 4 липня.

Дії кваліфіковано за ч.2 ст.369-2 ККУ як зловживання впливом.

У серпні 2018 на території Немишлянського районного військового комісаріату м. Харкова обвинувачений запропонував особі прискорити отримання посвідчення про приписку та сприяти звільненню від призову на строкову військову службу. Чоловік сказав, що в комісаріаті нібито працює його знайомий, який може позитивно вирішити таке питання за матеріальну винагороду.

Далі він отримав 3000 гривень і 200 євро, що за офіційним курсом НБУ складало 6324 гривні, а всього 9324 гривні за вплив на службову особу.

В суді чоловік вину визнав повністю. З його слів, частину грошей він збирався передати військовому комісару, а решту залишити собі.

Обвинувачений вже був тричі судимий (у 1980, 1993 і 2012 роках) за хуліганство, злочини з наркотиками, розбій, грабіж і крадіжку. У жовтні 2017 був умовно-достроково звільнений.

Суд врахував як пом’якшуючу обставину щире каяття, але вирішив, що для виправлення особи необхідне покарання у виді двох років позбавлення волі.

Призначаючи вид та міру покарання, суд врахував, що зараз в Україні проводиться операція об’єднаних сил на Донбасі, а тому суд вважає неприпустимими дії обвинуваченого.

Як інформувала “Новинарня“, на Хмельниччині заступник військового комісара вимагав хабар за непризов до армії.

Читайте також:
Військові комісаріати Львівщини реформують на зразок ЦНАПів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна