ФСБ на адмінкордоні з Кримом затримала двох громадян України

 

Прикордонне управління ФСБ Росії в окупованому Криму повідомляє про затримання 15 липня в російському пункті пропуску на адмінкордоні з материковою Україною двох українських громадян.

Про це в понеділок, 15 липня, інформує “Радіо Свобода”.

У ФСБ стверджують, що затримані перебували «в федеральному і міждержавному розшуку». За словами російських силовиків, одного із затриманих «підозрюють у вбивстві», яке він нібито скоїв в окупованому Криму, а другого шукають органи правопорядку Молдови «за управління транспортним засобом в стані сильного алкогольного сп’яніння».

Імена та прізвища затриманих не називаються. Їхніх коментарів також немає.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з окупованим Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їх персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують «контактів з окупантами».

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом існує формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункти в’’їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Як інформувала “Новинарня“, СБУ оголосила в розшук слідчого ФСБ, який “шив” справу політв’язню Грибу.

Читайте також:
“Твій хід, с**а”. На муралі з Путіним у Криму з’явилося “послання до ФСБ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна