“112 Україна” скасував показ фільму Стоуна про “громадянський конфлікт на Донбасі”

 

Телеканал “112 Україна” скасував показ фільму американського режисера Олівера Стоуна “Нерозказана історія України”.

Про це повідомляють на сайті телеканалу.

На каналі зазначають, що через плани показати фільм деяким співробітникам почали надходити повідомлення з погрозами. Крім того, будівлю телеканала обстріляли зі зброї.

“Міжнародна редакційна рада рекомендувала керівництву телеканала “112 Україна” відмовитися від трансляції “Нерозказаної історії України”. Беручи до уваги ці рекомендації та неможливість у повній мірі захистити права журналістів у разі застосування санкцій проти телеканала, команда “112 Україна” ухвалила рішення скасувати показ картини”, – ідеться в повідомленні.

Також керівництво телеканалу звернулося із заявами у СБУ, ГПУ, МВС і до посольств країн G7 і міжнародних організацій із проханням вжити заходів, щоб уникнути будь-яких незаконних дій щодо телеканала та його співробітників.

На телеканалі заявили, що “безпека співробітників понад усе”.

Нагадаємо, нещодавно генпрокурор Юрій Луценко застеріг телеканал “112 Україна” від показу фільму Олівера Стоуна, в якому присутній російський президент.

За словами Луценка, у разі трансляції телеканалом “112 Україна” фільму з президентом Росії Володимиром Путіним і главою політради партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктором Медведчуком буде відкрито кримінальну справу.

Як повідомляла “Новинарня“, американський режисер Олівер Стоун 4 липня в рамках 65-го кінофестивалю Taormina Film Fest презентував новий фільм про Україну — Revealing Ukraine (“Відкриваючи Україну”).

Читайте також:
СБУ наполягає на запровадженні санкцій проти телеканалів NewsOne та “112 Україна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна